اوبونتوسیستم عامل لینوکسمقالات وب

چگونه اوبونتو را نصب و به روزرسانی نماییم و ارتقا دهیم؟

اوبونتو یکی از بهترین نسخه های متن باز مبتنی بر دبیان است. تقریبا همه نرم افزارهای آن رایگان هستند و نیازی نیست در مورد  امنیت سیستم خود نگران باشید. هر سال های جدیدی برای اوبونتو عرضه می شود.  اما بیشتر افراد مبتدی به درستی نمی دانند چگونه باید این سیستم عامل را نصب کنند یا آن را به روز نمایند. در این مقاله قصد داریم ی کوتاهی برای افراد مبتدی ارائه کنیم تا بهتر بتوانند کار خود را با اوبونتو آغاز نمایند و در صورت نیاز از سرور مجازی اوبونتو برای میزبانی سایت  خود بهره ببرند. پس همراه وب ایده باشید.

انتخاب نسخه اوبونتو:

اوبونتو در دو نسخه متفاوت عرضه می شود اوبونتو LTS ( با پشتیبانی طولانی مدت) پشتیبانی رسمی ۵ ساله از طرف جامعه دریافت می کند. نسخه نعمولی آن پشتیبانی رسمی ۶ الی ۹ ماه را در اختیار افراد قرار خواهد داد. اساسا هر دوی این نسخه ها برای هر نوع کاربری مناسب هستند اما اگر می خواهید آخرین نسخه از به روزرسانی های نرم افزارها، کرنل و درایورها را دریافت نمایید پس بهتر است از نسخه معمولی استفاده کنید. از سوی دیگر اگر کاربر جدید اوبونتو هستید و  نمی خواهید سیستم خود را به طور منظم به روزرسانی کنید بهتر است از نسخه اوبونتو LTS استفاده کنید.

 یک دیسک قابل بوت ایجاد کنید:

درایو قابل بوت به شما کمک می کند سیستم عامل را به راحتی بر روی رایانه خود نصب کنید. روش های زیادی برای ایجاد یک دیسک قابل بوت برای نصب سیستم عامل وجود دارد. شما می توانید از قابل بوت یا دی وی دی استفاده کنید. خوب اولین کاری که باید انجام دهید دانلود آخرین نسخه از فایل ISO ی اوبونتو از سایت رسمی است. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم شما می توانید از دی وی دی یا فلش مموری استفاده کنید و فایل ISO را بر روی آن ها burn کنید.  برای ایجاد یک دی وی دی قابل بوت تنها کافیست بر روی فایل iso دانلود شده راست کلیک کنید و آن را به کمک نرم افزار دلخواه بر روی دی وی دی رایت نمایید. از سوی دیگر اگر تصمیم گرفته اید از فلش مموری استفاده کنید می توانید از نرم افزارهای متعددی همچون Etcher USB Tool یا Rufus برای قابل بوت کردن آن استفاده نمایید. هر دوی این نرم افزارها کاربرد ساده ای دارند و افراد مبتدی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.  کافیست آن ها را دانلود کنید و از دستورالعمل های موجود پشتیبانی نمایید. بعد از دانلود آخرین نسخه از اوبونتو، می توانید آن را روی دستگاه قابل بوت رایت کنید. برای انجام اینکار یک فلش مموری ۲ الی ۴ گیگابایت کافی خواهد بود.

 چگونه اوبونتو را نصب کنیم؟

 انتخاب دستگاه بوت:

در ابتدا باید دستگاه قابل بوت را به رایانه خود وصل کنید و  آن را از صفحه اولی که ظاهر می شود انتخاب نمایید.  ممکن است این مرحله کمی برایتان پیچیده باشد اما دستورالعمل های ارائه شده می تواند برایتان مفید باشد.

 صفحه بوت اول:

در صفحه بوت، صفحه خوشامدگویی را مشاهده می کنید که در آن دو گزینه پیش روی خود خواهید داشت. این دو گزینه در برگیرنده  Try Ubuntu و Install Ubuntu هستند. اگر می خواهید قبل از نصب اوبونتو قابلیت های آن را بررسی کنید  بر روی دکمه Try Ubuntu کلیک نمایید. در غیر اینصورت اگر می خواهید اوبونتو را نصب کنید بر روی دکمه نصب اوبونتو کلیک نمایید.

به روزرسانی های اولیه:

اگر بر روی دکمه Install Ubuntu کلیک کرده اید  به صفحه آماده سازی برای نصب هدایت خواهید شد که در آن از شما خواسته می شود از اپلیکیشن ثالث برای به روزرسانی اولیه استفاده کنید. باید همه جعبه ها را تیک بزنید.

 گزینه های تک بوتی یا بوت دوگانه:

در این گام، شما باید installation type option را انتخاب کنید. اگر از سیستم عامل دیگری استفاده می کنید،  ابزار نصب آن را به طور خودکار تشخیص خواهد داد و بوت دوگانه را برایتان تنظیم می کند. اما اگر می خواهید تنها اوبونتو را امتحان کنید باید بر روی Erase disk and install Ubuntu کلیک کنید.  پس در مواردی که می خواهید اوبونتو را به صورت سیستم عامل واحد نصب کنید باید گزینه دوم یعنی Erase disk and install Ubuntu را انتخاب نمایید. به خاطر داشته باشید که اگر از نسخه های ویندوز استفاده می کنید و می خواهید سیستم فعلی را نگه دارید و آن را با اوبونتو بوت کنید باید گزینه اول یعنی Install Ubuntu alongside Windows را انتخاب نمایید. در حال نصب اوبونتو کنار ویندوز، می توانید فضای ذخیره سازی برای نصب با تنظیم کنید.

 گزینه های مرتبط با طرح کیبورد:

در این مرحله از شما خواسته می شود طرح کیبورد را انتخاب کنید. اوبونتو به طور خودکار بهترین طرح را برای کیبورد شما انتخاب می کند.  خود شما هم می توانید این کار را انجام دهید.

  Global:

در صفحه where are you، شهری که در آن زندگی می کنید را انتخاب نمایید یا  در صورت نبود موقعیت مد شما، نزدیک ترین مکان را بر گزینید.

دسترسی های کاربری:

در صفحه بعد باید نام کاربری  و خود را وارد نمایید. باید پسورد امنی را انتخاب کنید. می توانید از این قسمت قابلیت لاگین خودکار را انتخاب کنید. بعد از تنظیم نام کاربری و پسورد بر روی دکمه Continue کلیک کنید.  خوب حالا چند دقیقه منتظر بمانید تا فرآیند نصب کامل شود. زمانی که فرایند نصب کامل شد پیامی را دریافت می کنید که نشان می دهد نصب موفقیت آمیز بوده است.

بوت کردن:

بعد از اینکه پیام اتمام نصب را دریافت کردید بر روی دکمه ریستارت کلیک کنید. اینکار باعث ریبوت سیستم می شود و منویی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید سیستم عامل مدنظر را انتخاب کنید ( البته اگر بوت دوگانه را به هنگام نصب انتخاب کرده باشید). حالا می توانید از بین یکی از سیستم عامل ها گزینه مدنظر را انتخاب کنید. اگر تنها اوبونتو را روی سیستم خود دارید می توانید به طور مستقیم در آن بوت شوید.

چگونه اوبونتو را ارتقا دهیم؟

دو روش برای ارتقای سیستم اوبونتو وجود دارد.  این دو روش در برگیرنده استفاده از ترمینال و ابزار Ubuntu Upgrade Manager است.

زمانی که اوبونتو را ارتقا می دهید PPA های ثالث و سایر نرم افزارها غیر فعال خواهد شد. بعد از تکمیل  ارتقا باید آن ها را به طور دستی فعال کنید.

ارتقا از طریق ترمینال: 

این گزینه برای افرادی که مبتدی هستند زیاد ساده نیست. کاربران متخصص تر می توانند از ی این روش بهره مند شوند. اگر این روش برایتان دشوار بود از آن عبور کنید و به سراغ روش های دیگر بروید.  افراد متخصص می توانند از طریق ترمینال، دستورات زیر را برای به کار ببرند:

  • ترمینال خود را باز کنید و دستور زیر را وارد نمایید:
 
  • دستور زیر را وارد کنید تا فرآیند ارتقا آغاز شود:
 

این دستور شما را مطمئن می سازد که می توانید  به نسخه معمولی مهاجرت کنید. اما اگر به دنبال نسخه توسعه ای آن هستید دستور زیر را اجرا کنید:

 

در این دستور واژه d به معنای نسخه توسعه دهندگان است. این فرآیند کمی زمانبر است. در این میان آرام بنشینید و خود را برای یک قهوه خوشمزه مهمان کنید.  میز کار خود را ترک نکنید زیرا مجبور می شوید به برخی از سوالات پاسخ دهید.

بعد از اتمام ارتقای سیستم، ان را ریبوت کنید.

Upgrade Manager Tool:

شما می توانید به کمک این ابزار اوبونتوی خود را به راحتی ارتقا دهید. دیگر نیازی به تایپ دستور نخواهید داشت. کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • قبل از هر کاری Software and Updates را باز کنید. شما می توانید آن را با فشردن کلید ویندوز جستجو کنید.
  • به Updates Tab بروید
  • منوی کشویی با پیام Notify me of a new Ubuntu version را پیدا کنید. در منوی کشویی گزینه را از For long-term support versions  به For any new version  انتخاب کنید.
  • حالا به Software Updater بروید. اینکار باعث می شود توزیع جدید اوبونتو به صورت خودکار جستجو شود. بر روی گزینه Upgrade کلیک کنید.

حالا بنشینید و به سوالاتی که از شما پرسیده می شود پاسخ دهید تا فرآیند ارتقا تکمیل شود. بعد از تکمیل فرآیند، رایانه خود را ریبوت کنید.

 سخن نهایی:

اگر بتوانید همه مراحل را درست پیش بروید ارتقای اوبونتو بسیار ساده خواهد بود. در این مقاله سعی کردیم تجربیات متخصصان در نصب و به روزرسانی و ارتقای اوبونتو را با شما به اشتراک بگذاریم. خوب حالا که نحوه نصب  اوبونتو را یاد گرفتید می توانید یک سرور مجازی بگیرید و  سیستم عامل اوبونتو روی آن نصب کنید و کار خود را آغاز نمایید.

Rate this post
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن